Wsparliśmy półkolonie letnie dla dzieci z Ukrainy

Solidarni z Ukrainą

Dzieci z Polski i Ukrainy spędziły dwa tygodnie pełne zabawy i nauki

Fundacja Inter Cars wsparła półkolonie letnie dla dzieci organizowane przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Nowym Dworze Mazowieckim. W lipcu, w pierwszym turnusie, wzięło udział 120 dzieci, z czego 30 to dzieci z Ukrainy. Dzieciaki miały szansę rozwijać swoje pasje i zdolności, a także odkrywać wzajemną różnorodność kulturową.

Dzieci uczestniczyły w rozmaitych warsztatach i zajęciach sportowych

Półkolonie letnie zapewniły dzieciom nie tylko zabawę, ale także edukację. Dzieci uczestniczyły w licznych warsztatach organizowanych przez przedstawicieli różnych służb i instytucji, takich jak Młodzieżowa Drużyna Pożarnicza, Nadwiślańska Straż Graniczna, Policja, 2. Mazowiecki Pułk Saperów czy Urząd Transportu Kolejowego. Dzieci miały okazję odkryć tajniki kolejowego świata w ramach projektu “Kampania Kolejowe ABC II”. Nieodłącznym elementem programu były także zajęcia sportowe – dzieci mogły spróbować swoich sił w różnych dyscyplinach, takich jak piłka nożna, siatkówka, boks, tenis stołowy i ziemny, a także skorzystać z lekcji pływania.

Zwiedzanie i zabawa na pikniku

Półkolonie letnie dostarczyły dzieciom niezapomnianych wrażeń i wspomnień. Zwiedzały ciekawe miejsca, takie jak muzeum Nowego Dworu Mazowieckiego, Twierdza Modlin i Park Rozrywki Julinek. Na zakończenie półkolonii, bawiły się na kolorowym pikniku, na którym otrzymały upominki i podziękowania od Fundacji Inter Cars. Cieszymy się, że mogliśmy zadbać o dzieci, zapewniając im wyjątkowe doświadczenia, naukę i uśmiech, który pozostanie w ich sercach na długo.