Świąteczna Paczka dotarła do Ukrainy

Solidarni z Ukrainą

Inter Cars – Solidarni z Ukrainą, dla dzieci

Jeszcze przed końcem ubiegłego roku zrealizowaliśmy wyjątkową akcję dla dzieci z Ukrainy. Dzięki nieocenionemu wsparciu naszych wolontariuszy z ILS (Grupa Inter Cars), udało nam się wysłać 322 paczki z prezentami dla najmłodszych ofiar wojennych działań prowadzonych przez Rosję w Ukrainie od prawie dwóch lat.

Odrobina radości w trudnym czasie

W sumie wysłaliśmy ponad tonę radości dla dzieci, które potrzebują naszej pomocy i wsparcia. W każdej paczce znajdowały się ciepłe bluzy, klocki LEGO i słodycze. Prezenty zostały starannie dobrane, aby dostarczyć dzieciom nie tylko ciepła i słodyczy, ale także zabawy i kreatywności. Klocki LEGO to bowiem nie tylko zabawki, ale także narzędzia edukacyjne, które rozwijają wyobraźnię, umiejętności manualne i logiczne.

Podziękowania dla wolontariuszy

Serdecznie dziękujemy wszystkim osobom, które zaangażowały się w tę akcję. W szczególności podziękowania skierowała do Darii Yashchuk, Patryka Giżyńskiego, Mateusza Malczewskiego i wszystkich pracowników ILS, którzy pomogli w przygotowaniu i wysyłce paczek. To dzięki ich wsparciu paczki dotarły do Ukrainy w rekordowym tempie i zostały dostarczone do odbiorców, rozsianych po całym kraju.

Nadal solidarni z Ukrainą

Pozostajemy solidarna z Ukrainą i nadal prowadzi działania na rzecz wsparcia jej mieszkańców. W ramach programu Inter Cars – Solidarni z Ukrainą, fundacja realizuje projekty edukacyjne, kulturalne, sportowe i humanitarne, mające na celu poprawę jakości życia i bezpieczeństwa ludzi na Ukrainie. Fundacja zaprasza do wspierania jej działań poprzez skorzystanie z dedykowanej eSkarbonki na naszej stronie, w zakładce Inter Cars – Solidarni z Ukrainą.