Bezpieczeństwo ruchu drogowego
Ochrona zdrowia
Troska o środowisko naturalne

Wolontariat szyty na miarę

Fundacja Inter Cars zaprasza do udziału w niezwykłym programie, który wspiera pracowników i współpracowników Inter Cars SA w realizacji własnych pomysłów na działania społeczne. Inter Dobro to program grantowy, który pozwala pracownikom i współpracownikom Inter Cars SA zgłosić i zrealizować swoje inicjatywy wolontarystyczne na rzecz lokalnych społeczności. Aby wziąć udział w programie, należy stworzyć zespół składający się z co najmniej dwóch osób z grona pracowników i/lub współpracowników Inter Cars SA. Następnie należy wybrać jeden z głównych obszarów działania Fundacji Inter Cars, który jest najbliższy zespołowi, i zaproponować pomysł na projekt społeczny.

Każdy zespół może ubiegać się o dofinansowanie w wysokości do 10 000 zł, które ma pomóc w realizacji projektu. Fundacja Inter Cars zapewnia również wsparcie merytoryczne i organizacyjne dla uczestników programu.

Harmonogram III edycji programu

Program dedykowany jest wyłącznie pracownikom i współpracownikom Inter Cars SA. Nabór do III edycji programu potrwa do 16.02.2024, wyniki zostaną ogłoszone w marcu, a realizacja projektów potrwa do końca listopada 2024.

Sukces poprzednich edycji

Program Inter Dobro cieszy się dużym zainteresowaniem i uznaniem wśród pracowników i współpracowników Inter Cars SA. W ramach dwóch poprzednich edycji programu, wolontariusze zrealizowali 14 fantastycznych inicjatyw, m.in.:

• Upcykling banerów na posłania dla psów w schroniskach,
  • Wspólne sadzenie lasu,
  • Nauka pierwszej pomocy ze wsparciem technologii VR,
  • Charytatywny koncert,
  • Aqua terapia dla dzieci i osób z niepełnosprawnością,
  • Budowa domków i hoteli dla dziko żyjących zapylaczy;

Program Inter Dobro to nie tylko szansa na zrobienie czegoś dobrego dla innych, ale także na rozwój osobisty, nawiązanie nowych znajomości i poszerzenie horyzontów.